Monday, February 28, 2011

wah!!....bubuk season la ....


wah....my dear penny ada bg tau....
'untie...skrang kat miri musim bubuk"
i pon blur la..."ha.???...bubuk tu ape??"
then dia cakap...bubuk tu diorg guna untuk buat belacan...
cincaluk...then bru la i tau...
kalau tak silap..kat melaka...diorg panggil udang geragau..anak udang tu....
sedap...leh buat cucur lg..hehehe
so dat means...my dear peter chose the rite date la..
for our vacation in miri!!...
leh la learn to catch dis little shrimps..hehehe...
yummy2...pergi miri je dapat makan mcam2....

p/s: still scary ni..think about ulat mulong tu..huhuhu.....

Friday, February 25, 2011

"Welcome Friends Giveaway"

wah...ade GA lg..i nak join la..hehe...
welcome friends...i love making friends..
come all my friends...join la GA ni...
hadiah dia menarik tau...
gift from sabah lg...ramai jugak my friends from sabah...
kk ada...sandakan ada..semporna pon ada...
so friends join la..click here k!

due date: 28 feb 2011

"Lucky Draw Ratu Tupperware"


ha...hari ni rajin lak nak join GA...
hehe...my mood is back...i dh follow...
i follower yg ke 38
u all wanna join??...click here

due date: tu kat banner ade..hehe

Thursday, February 24, 2011

PATUT LA TAK JUMPA SALON CHINTA FASHA SANDHA!!!

u all ingat tak yg i bg tau....i nak pergi salon fasha tu....salon chinta
rupa-rupa nya bukan dalam wangsawalk la....
i punya la mencari ..dah tak terkira dah pusing2 dalam tu...
still tak jumpa2 jgk....sabar je la...
then i blogwalk la kat blog kawan2....
jumpa blog nameeroslan ...thank to her...
atlast i know where it is now..hehe
i bukan la peminat fasha...but i nak try jgk servis kat sni...
i slalu pergi ampang park or majujuction je....
saje nak try tukar angin..hehehe.....
saloon n beauty centre lg...mesti mcm spa kan??..hehe...

so gurls...lets try??...ni promo dia....
ok la...normal rate la...coz i buat hair treatment slalu for my hair ni
dalam rm60 kat maju juction(salon fav ku since school)  tu.....nak ajak la 'org' teman..hehehe
dia ni peminat fasha ni..mne tau dapat jumpa lak fasha..hehehe....jom pi wangsawalk (bukan kat dlm tp behind)

Tuesday, February 22, 2011

MIRI !! HERE I COME!!

hello semua!!....rasa mcm lama je tak update my blog..hehehe
(macam la ade org baca blog i ni).......hmm...i just nak bg tau....
yang 3rd march 2011 until 8 march 2011 i akan bercuti!!...
bercuti kat mna?..ha kat Miri, Sarawak!!...hehe
1st time ni nak g Miri...
u all tau tak ape yg best kat sana?...
leh i jalan2...hehe..nak shopping mayuh2..hehehehe....

ha..my dear Peter kate..nanti kat Miri...dia nak bawa i...
makai makanan yg sedap..hehe...ulat mulong name nye....
tak pernah pon mkn tuuuuu.....ulat???????.
ha..ulat ni la dia nak bg i rasa...sedap kate nye..huhuhu...
seram je tgk...tp org kate kaya dgn protien tau..hehe

owh..lg satu dia nak ajak i makan obor-obor....jellyfish??...
leh makan ke?..exotic betul dia ni..huhu.....yang i tau ..
spongebob dgn patrick je ske main2 dgn jellyfish....
huhu...makan tak penah la....mcm ni ha....

hmmm.....tak pe...nanti kalau dah try..i amek picture la k...
pic ia kat miri and i makan makanan exotic..hahaha....
seram je pk...tgh bayangkan ulat tu gerak2 dalam mulut ni....eeeeeeeeeee....
i nak try yg dh goreng je la...tak sanggup eat it raw...huhu....
k la...tata for now..hehe....

Saturday, February 19, 2011

FAMILY 1 MALAYSIA

grandchildren in the family.....

ha...hari ni i nak cerita about my family la...
itu pon kalau u all sudi nak baca..hehe..
ye la..slama ni i story kat u all je...
today i nak show u all picture skali tau..hehe..
sebelum i tayang picture2 tu...
i nak gi tau...
family i ni...boleh di katakan 1 malaysia la...
ada....cina..india...chindian...
baba nyonya(mama i..kira keturunan Hang li Po la kn...)
india muslim..cina muslim..iban ada..
sabahan ada..malay ada...sbb kawin campur kn..hehe
macam2 ada..hehe...yang kawin mat saleh pon ade tau..

ha..jemput la tgk my family pic k..

ni my akong...grandpa

ni my uncle..dia muslim..kawin dgn india muslim...

ni my mama..dgn akong la..

ni untie i...chinese muslim...

ni i..n my sis...chindian...n my dear peter...iban...

happy2...
papa i malu2 nak amek picture..hehe...tp kat photo sidebar ada la pic papa..
hehe..hmm..nanti my baby dgn peter mcm mna la...
mix jugak..chindian + iban = ????....hehe..hmm....ramai lg time ni...tp ni je yg sempat i upload....
bz skit..sampai GA pon xleh nak join...
neway thanks k to all my friends yg rajin ajak i join GA....
SALAM 1 MALAYSIA!!

Friday, February 18, 2011

CABUTAN BERTUAH SEMPENA PEMBUKAAN BLOG INI

HA...jom join GA ni...
i mmg GILA choc tau!!...happy sangat if dapat hadiah choc...
hehe....kalau korang nak join....click sini

Syarat-syarat :
*Hanya follow blog ini (click kat atas tu k)
*beralamat di Malaysia sahaja
*copy paste gmbr diatas dan sila tinggalkan komen link duniabelibelah ...

Tarikh tutup : akan diberitahu kelak

Hadiah : Coklat - kali ini..(best ..i like)

geram !!!


hari ni i bengang sgt....tu la....susah kn kalau bos ni perempuan....
tak tau napa...if bos perempuan kebanyakan mesti gila kuasa....
bukan i nak mengutuk....tp ni luahan perasaan i la...
rasa marah sangat ...sbb patot nya..dia sebagai org atasan
patot nya cuba faham mcm mna staff dia..masalah ke...
ini tak..buat meeting konon nak bincang masalah la...
konon sesi sharing la...tp jd lain plak...
ye la...bila dia kata A.. semua mesti A...
tak nye nak suara kan pendapat....
kate demokrasi....ni dah mcm diktator dah ni....bukan macam...
tp memang 200% diktator....
padahal...ketua tertinggi pon still leh dgr pendapat....
dia tu stakat ketua unit je dah mcm ketua menteri...huhu...sabar je la...

p/s: manusia ni macam2 ragam kan...tak pe...biarla..terima je la...
yg penting i buat my work....

Thursday, February 17, 2011

PENALTY SAMAN!!

ha..hari ni i baca paper..smlm pon tgk news....
siapa yg ada saman better settle cepat..
sbb start 1 mac 2011...saman yg lewat dibayar 
akan kene Penalty tau..huhu...kalau saman RM100 leh jd
sampai rm250....just imagine la...
tu kalau 1 saman...kalau 10?..20?...huhu...
tauke balak pon leh bankrup..kate my dear peter la..hehe
i penah kene saman la..saman parking..hehehe...
tp dah bayar tau..ha..kalau tak bayar tak tenteram...i kalau kene saman..
within that week jugak i settle kn...tido sampai mimpi tau kalau tak settle kan...
my dear peter pon kene saman..dia slalu kene saman sbb speed yang melampau...
nak kejar ape pon tak tau...hehe ..tp semua dah settle..hehe...

so my dear friends....ape lagi...settle la saman anda...
if tak settle bertambah hutang tu....

Wednesday, February 16, 2011

Haiyo!!!...before and after ...


macam2 la audit ni...tibe-tibe je nak audit awal2....
cian my friend...kene bertungkus lumus settle kan hal 
before and after...so i pon nak cite la pasal before and after..hehe
ha..picture atas ni mase i kecik2..hehe..
cute tak?...cute kan?..tak sangka i cute mase kecik..haha..perasan je lebih..
ye la..dah besar ni jelek je ..hehehe....
tp tak pe..walau pun jelek..i bersyukur...
hehe
 ha..ni after la..hehe

hmm....ni la i sekarang...kini..hehe...
hidung ikut mama..hidung cina..mata tak la sepet..so ikut papa la..india..
heehhe....best jugak jadi mix2 ni...mcm2 ada..hehe

Monday, February 14, 2011

Contest Senyum Paling Ceria.

ha...masa tgh blogwalking....i terjumpa GA ni..hehe
rajin plak tibe-tibe nak join GA..hehe
ye la hadiah lumayan tau..so tak salah cuba nasib kan?...
kalau tak silap..hadiah dia..rm100..n gift skali..hehe

nak join n syarat-syarat nya.....click here!!

ok...this is my smiling pic...tak la lovely..tp ceria la...coz 
im happy sangat coz my cousin dah kawin!!..
hehe...n i jadi penyambut guest tau....



me nad my bro...
ok2...i nak tag:
qaseh
cik ala
budak kedah

due date : 31/3/2011

VALENTINE'S DAY


ha..today is valentine's day!!...
hmm..but for me its the same usual day for me..hehe
ye la..mana la i penah sambut valentine's day ni..hehe
tp semalam ade la pancing2 my dear peter pan ni...
mintak dia gift...hehe...ye la tibe2 nampak 
flowers and chocolates mase on the way g wangsawalk..hehe

i cakap mcm ni..."uuu...i nak gift tu..(tunjuk la bunga n choc kat luar..guna muncung je..hehe)
untuk valentine...hehe
then tau xpe dia cakap?..mmg i tau tak kan dapat pon...sbb dia tak la romantik..
army..kan hati kering..hehehe..(jahat je)...
dia pon cakap..."i cannot buy u dat gift for valentine coz i dont celebrate it....
BUT I HAVE MY LOVE FOR U."...haha...terus terdiam
susah tu nak dgr dari mulut dia..happy la..hehehe...jantung ni macam nak stop je..
sbb rasa macam kene panah cupid again n again....
mcm pic ni.....

hehe..k la...walaupon tak sambut....i wish Happy Valentine's Day!!...to all yg celebrate...

LUCKY DRAW LITTLE CUTE ANIMAL 2011.


wah!!...ade GA tau....best!!...semua nya cute!!!...kalau leh i nak semua je..hehe
kalau xleh..harap2 dapat la TIGER tu....
i ske tiger..hehe....hope im lucky!!
ha..kalau korang nak join....lai lai...click here!!
owner GA ni hezrina...syarat dia senang je...join la k!!...hezrina...i dah follow
both blog u k!!..hehe

Due date : 11/03/2011

Saturday, February 12, 2011

RESULT!!...ANGPOWS FOR 5 LUCKY BLOGGER!!!

ha..133 calon tau...

Hai semua..mesti korang tggu kan?...
ha..ni la time nya..i nak umum kan lucky bloggers yg mmg bertuah la...
ok..before i start...i nak bg tau yg cabutan ni dibuat oleh my beloved 
family members k....

lucky blogger yg pertama...di pick oleh my papa...

hezrinacontestngiveaway.blogspot.com
_________________________________________________________________

ok..yang ni yg 2nd ..pick by my mama...

ady-shariz.blogpot.com
______________________________________________________________________

the 3rd one....pick by my untie....

mamiuyuncontest.blogspot.com
_______________________________________________________________________

yg keempat...di pick oleh my bro yg debab....

blogjuniza.blogspot.com
__________________________________________________________________

the final pick...by my dear peter..dia malu nak tunjuk muka..hehe

luahansanubarihati.blogspot.com
ok...dah senarai dah lucky blogger k...
nanti bg la alamay korang k...coz i nak bg angpow ni mesti dalam 
angpow paket..hehe..so terpaksa pos..bru classic gitu..hehe...
email address k...kat sni.. rekhs_d13@yahoo.com
atau kat komen je la..hehe...kepada yg x berjaya
xpe..ada lg GA nanti k...
lurve you all!!!


CABUTAN BERTUAH BERNILAI RM100


WAH!!...ade Ga best tau...senang je syarat dia...
korang kene vote owner Ga ni... then printscreen page bg bukti korang dah vote dia....
hadiah lumayan..jom la try..click sini untuk details tau!!
.



hehe..xleh print skrin..i snap je la...hehe...


ha..ni la bukti i dah vote k....i follower yang ke 145....
and i voter yang ke 29 tau...

i nak tag,
qaseh
cik ala
budak kedah

lucky blogger nanti kan result malam ni k..yeay!!...berjaya create heartbeat!!



yeay!!..berjaya sign in n create heartbeat!...sambil2 berblogging ni..leh la tambah income..
kan?..hehe...

owh ya...pasal lucky winner ni...akan i umum kan malam ni tau!!..
be ready...xda la lumayan sgt..but ikhlas k..mmg niat nak bg angpow kepada 5 blogger yg bertuah!!..

stay tune..hehe

Friday, February 11, 2011

saloon fasha sandha

saloon chinta...minat drama chinta..tak leh miss..hehe

i teringin nak pergi ke saloon fasha sandha la..hehe
kalau ikut plan my dear peter...
dia nak bawak i g saloon yg cute tu this sunday!!..yeay!!

 
teringin jgk nak try servis saloon kat sana...
saloon dia je dah cute n sweet!!...hehe...
tak sabar nak jejak my lovely steps kat sna...
ye la..slalu g saloon kat ampang park...
kat maju junction...ni nak try la plak..
kat wangsawalk kan?...wait n see...
my dear peter nak bawa i..hehehe......
peter ni mmg minat fasha ni...
lets go together?..hehe

Thursday, February 10, 2011

Harimau Malaya mengaum lagi

PENYERANG Malaysia, Safee Sali (tengah) membuat percubaan sambil diasak pemain Hong Kong pada perlawanan persahabatan di Stadium Shah Alam, malam tadi.
wah...makin hebat dah kan skuad negara kita ni...
i bangga sangat....walaupun friendly match je...
tp skuad negara kita dah bukti kan kemampuan kan?....hebat
syabas la...
negara kita menang dgn 2-0..
Satu gol dalam setiap separuh masa oleh kapten, Safiq Rahim pada minit ke-44 dan Mohd. Amirulhadi Zainal pada minit ke-91...
bayangkan...sejarah perlawanan dgn hong kong..
skuad malaysia tak menang tau kalau tak silap i lah...
means kualiti permainan mmg meningkat...
petanda baik utk future skuad footballkita..
SYABAS!!!...

nak story lebih lanjut click link ni k...

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY


wah...masuk GA lg ni..hehe....tibe2 merajinkan diri i...hehe
jom kawan2 join?...mne tau ur r lucky!!
i hope i am..hehe

below are the details k..

Period : 10/2/2011 - 28/2/2011
- 4 pemenang bertuah akan memenangi
:. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(setiap pemenang)

How to Enter
-------@------
- Letak gambar di atas di dalam entry anda (facebook/blog)
- Hendaklah link kan entry anda dengan Entry Giveaway ini
- berikan link anda untuk entry ini
Pemenang melalui Random Org

nak join?...click here k...



Mrs. Zach's First Give-Away : Free Photoshoot Uols!



wah!!...ade GA yang sangat2 best....hehe....
jom join...syarat2 dia senang je...i've waited this type of GA!!...
- i dah jadi follower.....
k nak bina ayat lak ni..hehehe
                  ("saya nak menang mrs zach's first give away kerana.....(tidak lebih 200 patah perkataan")
 * saya nak menang mrs zach's first give away kerana saya amat minat lah teknik2 
and the way the photo is edited...lagi i x penah photoshoot my family pic...
xda peluang lg...kalau menang GA ni..confirm la dapat menyerlahkan 
lg special nya my family...dgn berbilang kaum ada ciri2 1malaysia lg..
hehe...tambah2 teknik photoshoot yg superb!!*....ape lagi..saye nak kongsi 
la GOOD NEWS!! ni kat my friends,,jom kawan2....

click link ni k if nak join....
mrs zachs



tags:
due date: 20th feb 2011

Tempoh GA dah Tamat!!


ha...tempoh GA dah tamat..hehe...
kepada yang dapat join...i wish GUD LUCK!!...
kepada yang tak sempat join...
tak pe..nanti i wat GA for
deepavali ke....gawai ke...
krismas ke..hehe...
neway ni la 
calon-calon bertuah :

 1) qaseh
2) lynn
3)cute mum
4)nanakimie
5)jieda
6)umiezul
7)eb ezrin
8)Fadzillah Kamarudin
9)umiliza989
 10)Myra Jay
11)Miza Yusof
 12)cempakakuning
13) Miss Mucuk
14)imanmom
15)Akma Ismail
16)taufigris
17)Adialuze
18)tiefazatie
19)zalina
20)adnilsa_aslinda 
21)Nini D
22)mama zharfan
23)vyerheart
24)azatiesayang
25)akmafaizal
26)keluargaku syurgaku
27)sari
28)vaithis
29)gewecun
30)anin
31)the Giveaway Stuff
32)una
33)wan nurul hezrina
34)cik ala
35)mama balqis
36)hakim is mikah
37)amie amisya
38)cyda acme
39)misz lovely
40)E.M.I
41)adyshariz
42)loytha'san
43)azleen
44)wanie
45)miss eyes
46)erawatie
47)sarah
48)inasepi
49)cik puan netty
50)cik reena tan
51)juniza
52)inahasan
53)ayuselalu
54)syuhada
55)rapunzil ozil
56)siti aisyah zulkafli
57)cikpuanhady
58)syakila
59)odahone
60)clara
61)s.y.a.r.q
62)ann
63)azura banyak cakap
64)hot mama
65) aanie
66)miera momo chan
67)aida_akin
68)lissa
69)yananuar
70)fila
71)auni_miyukie
72)nadratul
73)misz zela
74)my collection
75)mary ann
76)eira
77)zaikulim
78)penjejak mimpi
79)nana
80)ogy
81)shaizhar
82)yana mz
83)sarah_lpu
84)firuz101
85)nadiah sidek
86)leen
87)qard91
88)CW
89)muslimah vogue
90)fateen
91)ira
92)transformed housewife
93)rosilah
94)queen of heart
95)cute mummy
96)segalanyer kuterima
97)mera zati mz
98)izan cute
99)lya m@m@ asya
100)noor fatin
101)zaannatasya
102)huda
103)mrs asida
104)do re mi fa so la ti do
105)eT
113)budak kedah

ramai jugak for my 1st GA ni...neway Thank's to all who joined..
lurve ya!!!..

Tuesday, February 8, 2011

Karnival Wow! Putrajaya 2011


Its coming!!...jom kawan-kawan kita ramai-ramai gi karnival WOW!
hehe...excited i tengok persiapan for this event..hehe
sampai jalan pon di tutup ni..confirm jamm....
ape lagi..putrajaya kan banyak bas..naik la bus beramai-ramai..hehe
dengar kate ade belon panas...ade pameran F1...
macam-macam jualan...artis pon ade tau...
kalau tak silap i...artis yg perform Ella...
Awie....Amy search...Hujan...Mila and Ito...hehe....

below is the details la...
KARNIVAL WOW! PUTRAJAYA 2011

DATE: 11 FEB - 13 FEB 2011
VANUE: TAPAK PASAR TANI, PRESINT 2.

HA...APE LAGI...LETS GO!!..HEHE

Sunday, February 6, 2011

DAPAT NOKIA C3.

yeay!!...i dapat nokia c3!!
hadiah for my birthday!!..
hehe...warna pink tau...dah lame i nak this phone..
tak dapat blackberry pon xpe...janji dapat c3...hehe

ni la my new phone..hehe..
now i can fbook or online from my phone...hehe
handphone ni dah jadi keperluan dah for me...
tak da ni xleh tido tau...jadi mcm kucing hilang anak..hehehe
u all lak mcm na?...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...