Monday, June 27, 2011

MY WEEKEND PART 2 - JALAN2 AT KLCC, AQUARIA, AND DINNER DI HOKKAIDO.

2ND day...sunday kami pergi klcc...plan nak pergi sunway lagoon....
tp semua stok tak bgn pagi...tgh hari baru nak pi?...tak berbaloi...
so pergi aquaria je la...sementara i tggu yg lain siap...
i bercanda la dgn baby yg cute miut ni...baru 5 months...
anak angkat uncle i...nama salina...panggil ika..hehe..
i dah jd mama...tak nak berenggang tau..i ade aura jd mummy ni...hehe..perasan je lebih kan?...

muka sama tak?..hehe...owh...sebenar nye .
saje nak cite sal baby ni...sbb pic aquaria tu i x dpt snap...
sbb??....sbb my hp tertinggal...camera uncle ade la...
tp x sempat nak upload...dia dah balik johor dah..huhu...
ha..tp pic kami menambah lemak yg cute ni ade la...
dinner kami as usual..mcm dah dapur kedua dah..
kat restoran Hokkaido..bukan di Japan k...
tp kat area Hotel vistana....hehe...
kami duduk semeja...seramai 12 orang...beso meja...
mcm biasa...mama booking kul 7pm...
chinese mmg makan awal..hehe...
owh..tempat ni halal....lgpon uncle i ni muslim..
chinese muslim..wife nya india muslim..hehe

berikut adalah menu kami...
lemon chicken
 sweet sour crab
 ikan siakap 3 rasa
sup
 mix vege
 sizzling tofu

ade lg...tak leh nak snap..coz i kan jga baby...hehe..
ade buttered prawn..n omelette...


 ni my siz yg tak sabar nak makan....

 ni ika yg kenyang minum nenen..hehehe....
p/s: tak sabar nak jadi mummy...muka peter lg terserlah bila dia dukung ika ni..dia dah mcm daddy dh...hehe....pray for us...to be happy and bahagia forever n ever..hehe...tata...

MY WEEKEND PART 1 - TOYOTA SERVICE CENTRE

HA...genap la sudah 1000km perjalanan utk vios trd ni..hehe
so ape lg...go for service...pening cari jalan kat segambut tu...
serabut kepala ni...rupa2 nya dekat je..hehe...
ha..nak service kat toyota ni kene wat apointment..mcm nak jumpa doctor la plak..hehe....sbb weekend mmg ramai...
i made my apointment at 11am...sampai2 je terus dilayan dgn penuh kemesraan...hehe
i pon tak ingat nama org tu...tp kaunter 9 la..

so menunggu la kereta kami untuk di 'checkup'..
i pergi dgn mama..papa...and my uncle yg dtg berholiday ..
ha...pasal jalan2..nanti i cite k..hehe...
abis kan part ni dulu..nak puji toyota dulu...
ni ari sabtu tau....
 ruang menunggu

ha..tgk tu..siap minum nescafe kaw..dgn biskut....
1st class gitu..hehe...
dekat 2 jam jgk la kete siap...
lama jugak...rupa nya..toyota siap carwash si vios tu lg...
bgs2...mandi jgk kete tu...mmg servis mereka begitu rupanya..hehehe...

ingatkan mahal la servis kat sini....last2 bila dapat bill...
tak sampai rm100 pon...dgn servis yg superb...siap mandi kan si vios tu..tempat lain ade??....ikut pengalaman i xda kot..hehe
toyota mmg jaga customer....berbaloi....
  luas wooo..siap leh guling2....jatuh cinta kat toyota plak..hehe

Monday, June 20, 2011

My Wedding Package at Very Taipei Bridal Loke Yew

everyone wants their wedding to be perfect kan?...
so do i..hehe....
hmm...mostly i DIY for my wedding...
so menepati my demand la kan...hehe...
from corsage....car deko....the simple2 things la i do myself...
hmm...today i nak kongsi my wedding dress selections and my photoshoot..



i choose Very taipei Bridal....masa ni i dgn Peter pergi midvalley...
saje nak survey je...masa tu ade Wedding Expo...
1st booth yg kami pergi is Very Taipei la...
i mmg kagum la dgn port folio dia...
serius mcm wedding fantasy je..hehe...
terus jatuh cinta...mula2 package dia Rm3999
tp biasa la  Peter ni pandai nego2..
hehe....price yang kami dapat serius
JAUH lebih murah..berganda..hehe...
dgn syarat..i and Peter kene jadi Sample@Model bridal la..
sbb bridal ni xda mix marriage mcm kami..hehe..
chindian mix iban kan...hehe....
package include...
photoshoot outdoor n indoor -putrajaya & titiwangsa
...up to 300takes...leh pilih 40 la..lebih kene add on $...
then 2 wedding gown....3 evening gown...
5 times make up and hairdo and perhiasan....
30inch frame n pic....
18 inch storymode album...
18 inch album briefcase
100pc postcard size pic
30 pc sister card
dvd of our photos


 1 wedding dress for actual day


1 evening dress for dinner

p/s: all their staff are very friendly!!...love them all...hehe...
had a great time for dress choosing day and photoshoot...
nanti i cite my dress selection and my photoshoot session...hehe...



Tuesday, June 7, 2011

LOVE HURTS!... TENGOK ORANG YANG KITA SAYANG KAHWIN DENGAN ORANG LAIN


mcm na kalau u all berdepan dgn situasi ni?...
u all akan pergi ke tak?...
wedding orang yang u all sayang sgt2...
tp masalah nya bukan wedding u dgn org tu...
wedding tu is for orang lain bersama org yg u all syg tu...
ayat i dah mcm ape je..hehehe.....
hmm..kalau jd kat tempat i...i mmg x sanggup la...
hati ni sakit je....
Si A ckp kat si C : "Si B tak ajak u ke for her wedding?..."

Si C: "ada ajak...lgpon tak tau free ka tak...
bukan tak nak gi...tp tak sanggup...
tak nak sedih and tambah terluka...
im happy for her..... "

see.....love hurts...it needs sacrifice....
biasa nya true love ni is the one who are willing to make sacrifice....

Friday, June 3, 2011

busy 24/7

sowie friends....i terpaksa tinggalkan my dear blog for a while...
too bz with my work..huhu....
till jari jemari bertemu keyboard again..tata

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...