Wednesday, March 30, 2011

why everyone is talking about JACKIE CHAN.. is it true ?


huhu..mcm2 i dgr from dis oris n my friends...
betul ke?...jackie chan kene heart attack??...
ade siap ckp he is dead....NO!!...
tak mungkin....hope jackie chan will be ok...
i 'll pray for his health....
hmm...i minat tgk cerita jackie chan ni tau...
semua nya action yg dia buat mmg REAL!...
the world still needs jackie chan...

Tuesday, March 29, 2011

What's your real name ?



wah...semua ada nama kan..
hmm..tp lagi ramai suke guna nama glamor diorg...
biasa la..nama ni mainkan peranan penting...
nak bg org senang ingat kita kan...ha mcm artist2 ni...

1. Martin Sheen real name (Ramon Estevez)
2. Lady Gaga real name (Stefani Germanotta)
3. Triple H real name (Paul Michael Levesque)
4. Meat Loaf real name (Marvin Lee Aday)
5. Nate Dogg real name (Nathaniel Hale)
6. Charlie Sheen real name (Carlos Estevez)
7. Pink real name (Alecia Moore)
8. Nicki Minaj real name (Onika Tanya Maraj)
9. Judy Garland real name (Frances Ethel Gumm)
10. Flo Rida real name (Tramar Dillard)
11. Miley Cyrus birth name (Destiny Hope Cyrus)
12. Katy Perry real name (Katheryn Hudson)
13. Eminem real name (Marshall Mathers)
14. Snoop Dogg real name (Calvin Broadus)
15. John Wayne real name (Marion Morrison)
16. Fergie real name (Stacy Ann Ferguson)
17. Gene Simmons real name (Chaim Witz)
18. Wiz Khalifa real name (Cameron Thomaz)
19. Mark Twain real name (Samuel Clemens)
20. Dr. Seuss real name (Theodor Seuss Geisel) 

hehe...kreatif kan..i pon nak buat nama glamor jugak la..
ahaks...ape lg...u all punya nama glamor or nama manja apa?
share la kalau sudi k..hehe..tata.

Monday, March 28, 2011

merajuk dan dipujuk...

hehe..lama je rasa tak buat entry kan,,,
u all mesti pelik kan??..napa merajuk?..siapa pujuk...
hmm....ade la kisah semalam....sepatutnya si dia ni dh janji nak pergi kenduri kawin...
kakak amy kawin...(kenal ke?)..hehe...hmm..kat ijok tau..
i tak pernah pergi ijok..thats why i nak pergi sgt....
tp frust bila mr.peter ni...dia balik lewat dari sepang....kul 3 baru balik...mana sempat  nak pergi ijok tu...
so dia pon pujuk la...we went to kg baru...
makan fish n chips..dia biasa la..makan lamb chop...
serius murah tau kalau banding dgn tempat lain...
korang kene pergi...dekat dgn masjid kg baru tu...
then pi sogo jugak...sanggup dia teman i lama plak tu membelek...
skali dapat la handbag...rm299..dgn kasut rm 128..hehe....
i tak snap lak pic ...ni tgh pakai la ni..hehe...sbb majuk kan..so ni kira terpujuk la jgk..
hehe..ye la..lame dah tak beli handbag n kasut velentino creations...hehe..
best la...today peter pan tu pergi kursus....army pakai bju smart2
dgn tie..hehe..ye la slalu nampak uniform hijau je..hehe...
ish dh merapu lak..
ha tu la cite majuk dan dipujuk....hehe...

p/s: tak tau nak wat entry ape dah...bz memanjang je...

Wednesday, March 23, 2011

IM A PERFECTIONIST ??

today i gi kursus...motivasi n pembangunan diri...
1st topic kenal urself 1st...
wa..masa ni la baru nak kenal diri sendiri sape...
kelemahan byk...kekuatan pon dapat dikenal pasti..
hehe...lepas buat macam2 analisis....
dia ade la latihan amal n survey...
i di kategori kan perfectionist....
ish..mmg i ngaku i ni cerewet...
teliti....kalau leh semua nak teratur n perfect....
hmm...nanti kalau u all nak buat jugak i akan try la buat survey kat blog ni...
then u all leh kenal who u really are..hehe
tak pon korang  beli la buku 'personality plus'..
semua lengkap dalam tu..i ade buku tu dulu...tp 
lepas bg pinjam kat kawan terus lesap..hehehe.....
k la..i nak sambung kursus jap lg....tata...

Friday, March 18, 2011

nilai rm 1 .....

hmm...sedap..hehe..
mesti u all pelik kan..ape yg sedap nye..
ha...td cik ala...dia bwk i jln2 tau..
hehe...pergi lcct..dia nak tau jln gi sana yg tak kene tol...
so lepas tunjuk jln...cik ala belanja mkn tau...
1st time i g sna.... tak sangka dgn rm1..
banyak kuih leh beli..hehe..ye la..biasa skrang susah nak dapat
skrang mne ade 5 kuih singgit....
skrang ni ... kira sebiji 40 sen la..50 sen la....
hmm...tp mmg sedap la...tempat tu kat uniten ...
hehe....cendawan goreng dia mmg superb la..BYK plak tu....
hmm..means rm1 masih bernilai lg tau...
ye la..skrang org anggap rm1 tu mcm seposen je...
tak heran...tp diorg tak tau..rm 1 leh dapat 5 kuih tau...
kalau tak nak..bg i...hahahahaha....leh pi beli kuih tu...
k la..merapu lak...hehe...tak leh nak taip...
sejuk..jari jemari cramp..hehehee
tata.

Thursday, March 17, 2011

FUYOOO!!...5 STARS LA!!

wah...serius best tau...mesti u all nak tau kan...
kenapa 5 stars ni lak...tibe2 je...
hehe...ye la...i nak cerita...
i bangga la dgn apa yg i dh tgk smlm!!...
cite dia mcm ni....i dgn my friend...AMY...
pergi tgk movie....mula2 tu amy kate la...
'mcm na kalau xda org yg tgk movie ni'
then i kate la..'mesti ramai nye...tiket pon habis'
skali..mase kami pergi beli pop corn...bukak je cinema 2...
semua org yg ade kat lobby GSC serbu masuk...
terkejut...mmg 1st time i tgk movie malaysia dapat sambutan HANGAT mcm ni tau...
ape lg..i dgn amy pon teruja la...hehe....himpit2 masuk....
nak amek pic x sempat..sbb ramai woo....
then dah masuk je..movie bru start pop corn dah abis..hehehe
teruja kot...atau lapar..hehehe.....
ha..mesti korang nak tau kan...movie ape...
lupa lak nak bg tau....
HIKAYAT MERONG MAHASUASA..oppss..MAHAWANGSA...
hehehe....mahasuasa tu pak cik dia..hehehe...
mase movie tu..i mmg fokus la..ye la..org kate...
HISTORY ni boring kan...tp cara movie tu dibuat...
susunan dia...jalan cerita...mmg best la...syabas la kat yusry KRU n semua yg terlibat....
i rase mcm nak tgk lg je....mmg REAL la perang2....feel je ...hehe...
nak cerita lebih nanti mcm x surprise lak...
ape lgi..u all pi la tgk....dgr kate movie ni akan ditayangkan for 
1WEEK je tau..huhu.....nape la tak 2 WEEKs mcm movie lain...huhu....
k la..tata...enjoy watching....

Wednesday, March 16, 2011

PUTRAJAYA HOT AIR BALLOON!!!.....

HA...lets go every one!!....
pesta belon panas putrajaya is coming.....


ha...yang ni kali ke - 3 tau diadakan....mesti jalan jamm giler la...
so guna la public transport...hehehe....
ni antara hot air balloon yg akan join event ni...










ha...ni bru sikit tau....ni i bg korang tgk peta lokasi dia k...hehe

ha...bukan belon panas je ade...mcm2 event ade...
untuk anak2 u all....utk u all...
mcm2 ada..... click sini utk lebih lanjut...
ni official site dia la....
ape lg...jumpa u all kat sana nanti k..hehe...

Tuesday, March 15, 2011

DULU AHLI BINA BADAN, KINI MAK NYAH GLAMOR!!

wah..pagi td i datang ofis awal tau....
then i baca nak news paper ni...page dunia....
ye la..nak tgk update...mcam2 yg dah jd kat dunia kita ni kan...
perang la....mogok la....bencana alam la....
ha..kali ni berkenaan "tukar alam"..
hehe....kalau dia jd laki handsome tau...
tp dah dia kate ciri2 n naluri dia lebih ke arah wanita...

ha ni la org nye.....
ha..kalau u all nak tau story lebih lanjut....
click la sni k......kosmo online
ok..selamat membaca!!

Monday, March 14, 2011

1st Giveway Vaithis


yeay!!..atlast...dapat jugak time join GA..hehe...
hmm...GA ni anjuran vaithis ...
sempena birthday anak nya...Darshen
i wish happy birthday to darshen!!!....
may God bless u....and all ur dreams come tru....
collect as many present as u can!!...hehehehe...
syarat2 dia senang je...jom kawan2 join....
hehe...sambil korang join..dlm mase yg same korang wish darshen jgk kn??..hehe
 i nak tag

Saturday, March 12, 2011

VACATION AT MIRI PART 1


ha...at 4 am..both of us arrive at lcct...bayangkan...kul 3 am dah kuar from house...
sbb flight at 7.10am...so sbb masalah transport..kene la early...hehe...
kira holiday nak hilangkan stress and cari rumah nak beli kat miri...
our flight Ak5189..hehe...my dear peter yang check in kan...i teman je..hehe

tp sementara nak tggu time kaunter open...
kami duduk la berkampung kat lcct tu...hehe...



ha..tu muka ngantok..hehe...then kene kejut dgn i..sbb suh gi check in...hehe
dapat la boarding pass....masuk gate P11 ...

ha ni la...tggu lg...flight kami delay half an hour tau....
tggu lagi..huhuhu....
dalam flight je...both of us tido!!..hehe..mmg tak ingat ape dah...hehe

sampai2 je kat miri...kami di sambut my sis in law...n hero nya...
ni la..terus i amek pic..nama dia...Dr bernard belajak berikom..hehe..
dia nak jd Dr tau besar nanti..hehe...

then terus pergi croc farm miri....fee dia adult rm15...child rm 8 kalau x silap...
huhu....peter ske la tgk croc..hehe...kawan dia tu semua..





then g kat E- Mart...jalan2 beli lauk..hehe...
org semenanjung masak kat swk..hehe
ade kedai kraf jgk tau..mcm2 ada la...



ha..lepas jalan2..kene hantar Dr bernard ni gi skul..hehe...
so hantar la..... then at 4pm amek dia balik..tp sebelum amek 
hero handsome ni dri tadika dia...i dapat rasa ABC sna...diorg panggil cendol..hehe
sedap....


ha..tu embak @ bb...dgn mummy nye la...
then lepas amek Dr kecil bernard tu...kami terus g mandi kat pantai....
dekat je dgn rumah....dlm 10 minit la..hehe..best...hehe...








bayangkn ...jalan non stop...letih badan...hehe...balik mandi terus tido tau..letih...
kat miri ni..kul 7 dah gelap mcm kul 8pm or 9pm..huhu....
ish..panjang plak i story..hehe...
ok2..nanti i sambung lg k..hehe..
ni ade video i amek mase kat pantai petang tu...




Thursday, March 10, 2011

HIKAYAT MERONG MAHAWANGSA

wah....dat day i ade tgk the making untuk movie ni tau....
serius i kagum!!...ye la...movie yg sangat2 berkualiti....
memang bertaraf WORLD la...hehe....
bangga i tgk...hasil tangan anak Malaysia tu...hehe
u all bayangkan la...movie ni show kat 72 negara tau!!...
bukan negeri but negara!!!!...
i terus berminat nak tgk movie ni....
today is the 1st day showing kat semua cinemas!!....
jom kita pi tgk..hehe...
mesti rasa mcm tgk movie hollywood je kan...
syabas i ucapakan kepada KRU...and all yg terlibat dalam 
movie ni...(ceh..mcm i plak yg terlibat)..hehe
k la..ni antara part2 in the movie...
layannnnnnnnn....


 


 so ape lg..tgk pic pon dah hebat....
confirm movie ni hebat....
kalau tak silap pembikinan dia dari 2009 lg tau..
bukan senang tu......
lets go....leh learn history jgk....hehe
2 in 1...tata.

Wednesday, March 9, 2011

IM BACK !!

hello all my friends!!...
im back from miri already!!..hehe
hmm...penat..letih..semua ada la...
tp best la Miri....
i berminat sgt nak beli rumah kat sna tau...
siapa2 yg tau mna2 rumah yg nak dijual in miri....
bg tau i k!!...hehe
hmm...nanti i akan upload la my pic in miri k...
tak banyak pon..tp kira mmg melancong jgk la..hehe...
nanti kn k.....mmuuaaxxx!

Tuesday, March 1, 2011

kenapa nak compare kan dgn ur ex!!!

hmm...pelik la...td ade la my friend ni mengadu....
cian dia....dia punya la ikhlas dgn awek dia ni....
tp awek dia layan mcm sampah je...
boleh kata laki ni bg semua la yg awek dia nak....
tp bila tak dapat je...awek dia mesti banding kan dgn EX dia...
u all rasa mcm na?...tak ke kejam name nye tu...
sepatutnya..benda dh lepas jgn la nak di ingat....
setiap org ade keistimewaan yg lain2....
hargai apa yg ade depan mata....
nanti dah hilang..sendiri yg merana....
i pon x tau nak ckp ape dh....
all i can do is being a good listener je....
to that girl....sedar la sebelum terlambat.......
layan la orang seperti mana kita nak dilayan.....
hmm...lepas kan geram kat blog je.,..hehehe,....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...