Friday, December 19, 2014

MULA KAN TAHUN 2015 DENGAN EPHYRA




Ha...tgk tajuk mesti dah tau kan...hihi
ye la...skrang mesti semua dh sibuk pk azam tahun bru....
so azam tahun baru sya ofcourse... ada yg recycle balik...
n sya nak cantik...siapa xnk cantik...hihi...
dulu lepas bersalin kan my son si darren tu....i ada amek suplemen..
EPHYRA.... skrang siapa x kenal ephyra kan...
suplemen terhangat kot.....
sya pernah rasa n tahu kebaikan dia...
 so siapa nak join me utk cantik....
meh2... pm me....for best price.....

harga market sekotak rm197...
my price sekotak rm17x.xx

if nak best price u can pm / whatsapp me...
016-8928072

ha... bukan sja dpt best price...siap ade gift...
shaker n sabun ephyra yg baru je launch....








Saturday, March 8, 2014

WAH !!! MASYUK LA... $$$

Mula-mula i tak percaya benda-benda mcm ni
tp lepas tgk kawan kat facebook asik cerita pasal ade je suit masuk tertanya tanya la jgk....
ye la..sekarang kan cost of living dah tinggi..
terpaksa la cari side income yang lain....
then i try tanya kawan i ni..dia cikgu vokal choir i...
cikgu delly....then dia la suggest i kat bisnes ni....rupa nya modal kecik je...so i try la...brani la skit take the risk....sbb kalau hilang tak la rase ralat sgt....
tp bila try...x sangka secepat ni dapat pulangan...ye la..modal kecik pulangan pon setimpal la ..tp untung jgk la..hehe....
betul la...rezeki berbisnes ni....pelaburan demi mase depan..hehe
tak susah pon...yg penting niat kta nak usaha...

im happy with my life...hehe...tata~~

Sunday, March 2, 2014

Weekend Yang Busy......

Ha....why busy??...
sebenarnye sbb next week i nak bercuti panjang....
so kene la settle kan keje yang ade kan...
takde la customer menunggu lama...
so kene la OT SUKARELA k....hehe
 ye la...bila lagi nak settle kan keje...coz weekdays dah mmg akan ada keje semasa....so...berkhidmat la dgn ikhlas...hehe
Yesterday after buat keje...terus pergi rumah my friend...
dia buat birthday party for her daughter 1 year old...
My son darren tak sempat buat coz dia kene admit ward coz keracunan susu for 11 days...so xda rezeki la kan....
pic pon tak sempat nak snap smlm...hehe...
tp best sgt party Orked Tihani....sesedap nama baby yang diraikan..hehe...
hmm..k la...nak sambung wat keje...
~~~tata..~~~  

Friday, February 21, 2014

PECAH AMANAH KE?... BERKAT KE?

Tibe - tibe je kan..hehe
ye la...i terfikir....
seorang makhluk Tuhan ni...siap amek duit tepi (under table) padahal service patut nye free....and bergaji setiap bulan...tp kenapa la tak pernah cukup duit... memang tak salah kalau usaha nak cari duit lebih ...tapi kalau sampai makan duit orang dengan cara mcm tu tak patut rasenye....
my mom pernah cakap yang macam mana susah pon hidup jangan sesekali buat something yang salah ...macam rasuah la...yg seangkatan dengan nye la.....sbb kalau cari duit dgn cara macam tu
duit yang kita dapat tu tak kan BERKAT...
sampai bila pon akan rasa duit tak cukup jeee....
Bagi i la kan...i setuju sangat dengan apa yang mama i cakap tu....
memang la dia akan nampak mewah sangat....tp mewah di dunia je la...i percaya pada hukum karma...lagi pon orang slalu ckp yang tuhan bayar cash skrang...so hari ni u amek duit orang dengan cara pecah amanah...esok lusa u akan hilang something yang setimpal macam yang u ambil dari org tu.....
Bagi i...i x sanggup nak bagi anak i makan and bersekolah dengan duit yang boleh dikatakan HARAM la kan...hmm...tp ni semua  berbalik pada pegangan or prinsip orang tu sendiri...
but for me....i sanggup berlapar dari pecah amanah n menganiaya orang lain mcm tu....

 p/s: memang ada orang memberi (sogokan) untuk cepat kan servis but kita boleh tolak dengan cara baik sbb itu adalah keje hakiki kita...gaji yang diterima pon setimpal dgn kerja yang kta buat tu.....so dah jadi tanggungjawab untuk laksanakan tugas tu dengan ikhlas....
 

Wednesday, February 12, 2014

MY BOY CAN WALK !!! baby 1st walk

Yeay!!... my dear baby boy dah boleh jalan!!...
at 1 year 1 month dah boleh jalan....
bila dah start jalan confirm la lagi terserlah nakal dia...hehe....
seronok dapat tgk progress anak sendiri kan....
kalau jaga anak 100% lg puas hati..but commitment keje...so have to 
send him to babysitter...hehe....

ha..ni video my dear Darren 1st walk..hehe....

video

 mummy mane tak excited kan...hehe...
i am a happy mother....
till then ...tata....
 

Monday, January 27, 2014

ANUGERAH JUARA LAGU 28 (AJL28)

 

Wah.....punya la berdebar semalam tgk AJL28...
siap undi untuk Jac lagi... untuk persembahan terbaik....
tp lepas dah tgk semua performance....i tertido la plak....huhu
terbangun pon sbb husband kejut ....(tv yang tgk i)...
so tanya la husband ape results utk pemenang AJL28 ni...

JUARA : BAHAGIAMU DERITAKU (HAFIZ)
 Komposer & Penulis Lirik – LY & Baiduri


KEDUA : HANYA AKU (HYPER ACT) 
 Komposer & Penulis Lirik – Hyper Act & Frozen

KETIGA : KALAU AKU KAYA (AWI RAFAEL & ALTIMET )
Komposer & Penulis Lirik – Omar K, Audi Mok & Altimet

PERSEMBAHAN TERBAIK : BAHAGIAMU DERITAKU (HAFIZ)

VOKAL TERBAIK : IKUT RENTAK KU (JACLYN VICTOR ) 

OK... sgt puas hati k dgn results ni...cuma ade berharap lagu Alyah (kau yg terindah )
boleh dapat tempat....sbb lagu dia pon sangat best...tp mungkin tak da rezeki lg tu....semua finalis mmg hebat2...so ape pendapat u alls???....  

Monday, January 6, 2014

BEDAK SEJUK THANAKA ORIGINAL MYANMAR FOR SALE !!!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReR4PZhGeqHV8nq9qyY7y35Sm_9m0bVmeeGzErc9DEgEgU5aqmBw
thanks mr google
SMALL 40G

1 BOTOL RM 10 (   POS LAJU      RM6(S.M)      /     RM9(S.S)




NAK ORDER??.... WHATSAPP/ SMS : 0168928072
email : rekhs_d13@yahoo.com

thanks mr google

BIG 110G

1 BOTOL RM20 ( POS LAJU  RM6(S.M)  /  RM9(S.S)





NAK ORDER??.... WHATSAPP/ SMS : 0168928072
email : rekhs_d13@yahoo.com


Tibe - tibe je kan i jual benda ni....ye la...i dah pakai...and puas hati..sbb tu i kongsi kan dgn u all...
mesti u all dah kenal produk ni kan?...(i yg lambat)...hehe...hmm...oleh sbb puas hati...i nak promote...sbb in laws i guna dah produk ni...and dia ade la kwn asal myanmar....diorg mmg pakai bedak ni hari2...
even baby diorg pon diorg pakai kan....nak cari jerawat kat muka diorg punya la susah...tu yg tergerak tanya...ni la rahsia nye.....ape2 pon kene rajin la...hehehe....neway ni ade sedikit info about thanaka...... 

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence ( pernah guna...leh tahan jgk price dia..).
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

thanks mr google


ADA 4 JENIS BEDAK THANAKA

BUT I JUAL 3 JENIS NI JE..SEBAB I TANYA SENDIRI DGN ORG MYANMAR TU YANG MANA 1 BERKESAN SO DIA SYOR KAN 3 JENIS NI JE....HEHE....(I SENDIRI PON GUNA)

1) THANAKA LEMON/LIMAU

Ekstrak lemon sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata.
- Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

2)THANAKA ORIGINAL

Dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah - Ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan. 

3) THANAKA ROSE

 Ekstrak rose sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur
  Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda.


VERSI NORA DANISH DGN ORIGINAL THANAKA ADALAH SAMA...CUMA DIA REBRANDING JE...HEHE...(thanks mr google)
 


KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 


CARA-CARA NAK PAKAI......

CUCI MUKA DENGAN PENCUCI MUKA....THEN JANGAN LAP MUKA TU...
SAPU KAN BEDAK THANAKA NI RATA KAT MUKA....
MACAM PAKAI MASK....THEN  BIAR KERING...PASTU BLEH LA TIDO!!..
NAMA PON BEDAK SEJUK...SO BANGUN PAGI BARU LA CUCI MUKA TU....
THEN U ALL AKAN RASA SEGAR SANGAT!!!...TRUST ME,...SBB I PAKAI JGK...HEHE...
 




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...