Monday, January 6, 2014

BEDAK SEJUK THANAKA ORIGINAL MYANMAR FOR SALE !!!

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcReR4PZhGeqHV8nq9qyY7y35Sm_9m0bVmeeGzErc9DEgEgU5aqmBw
thanks mr google
SMALL 40G

1 BOTOL RM 10 (   POS LAJU      RM6(S.M)      /     RM9(S.S)




NAK ORDER??.... WHATSAPP/ SMS : 0168928072
email : rekhs_d13@yahoo.com

thanks mr google

BIG 110G

1 BOTOL RM20 ( POS LAJU  RM6(S.M)  /  RM9(S.S)





NAK ORDER??.... WHATSAPP/ SMS : 0168928072
email : rekhs_d13@yahoo.com


Tibe - tibe je kan i jual benda ni....ye la...i dah pakai...and puas hati..sbb tu i kongsi kan dgn u all...
mesti u all dah kenal produk ni kan?...(i yg lambat)...hehe...hmm...oleh sbb puas hati...i nak promote...sbb in laws i guna dah produk ni...and dia ade la kwn asal myanmar....diorg mmg pakai bedak ni hari2...
even baby diorg pon diorg pakai kan....nak cari jerawat kat muka diorg punya la susah...tu yg tergerak tanya...ni la rahsia nye.....ape2 pon kene rajin la...hehehe....neway ni ade sedikit info about thanaka...... 

Tanaka Powder adalah berasal dari pokok tanaka yg digunakan oleh orang - orang Myanmar sebagai penjagaan wajah dan badan mereka dari jerawat, jeragat dan sinaran matahari. Di Malaysia, TANAKA tidak begitu meluas penggunaan nya namun antara produk yang berasaskan tanaka adalah Bio Essence ( pernah guna...leh tahan jgk price dia..).
Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Ianya dipercayai boleh digunakan untuk tujuan melembutkan dan mencerahkan kulit muka.
Pada suatu masa dahulu, kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit. Dipercayai kayu Tanaka ini berfungsi untuk melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik. Ia juga dapat menyejukkan, menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.

thanks mr google


ADA 4 JENIS BEDAK THANAKA

BUT I JUAL 3 JENIS NI JE..SEBAB I TANYA SENDIRI DGN ORG MYANMAR TU YANG MANA 1 BERKESAN SO DIA SYOR KAN 3 JENIS NI JE....HEHE....(I SENDIRI PON GUNA)

1) THANAKA LEMON/LIMAU

Ekstrak lemon sesuai untuk mereka yang berjerawat, berparut tebal, berminyak, gelap/kusam dan tona tidak sekata.
- Ia mencerah, menghalus dan membaiki tekstur kulit.

2)THANAKA ORIGINAL

Dengan lebih ekstrak tanaka, untuk kulit normal dan bermasalah - Ia membantu mengecilkan liang pori, menghalus dan melindungi kulit dari sinar UV, sesuai dijadikan scrub untuk seluruh badan. 

3) THANAKA ROSE

 Ekstrak rose sesuai untuk kulit kering dan mempunyai tanda2 awal penuaan seperti tompok2 gelap, jeragat/kedutan halus dan kendur
  Ia melembab, menganjal dan menjadikan kulit tampak lebih bermaya dan awet muda.


VERSI NORA DANISH DGN ORIGINAL THANAKA ADALAH SAMA...CUMA DIA REBRANDING JE...HEHE...(thanks mr google)
 


KELEBIHAN BEDAK SEJUK TANAKA :
* Mengecut dan menghapuskan jerawat.
* Melindungi dari sinar uv matahari (sapuan nipis as a foundation) juga mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti kedutan halus dan jeragat
* Melicinkan kulit muka.
* Memberi kesegaran pada kulit.
* Mengurangkan kadar pengeluaran minyak / sebum pada kulit.
* Menanggalkan sel kulit mati.
* Ia membantu sejukkan kulit.
* Membersih & menengang wajah.
* Sesuai untuk kanak-kanak dan bayi 1tahun keatas.
* Sesuai untuk semua lapisan umur.
* Menghilangkan ruam-ruam badan.
* Boleh digunakan dimuka dan badan.
* Menghilangkan gatal-gatal badan.
* Lembutkan kulit dan menghaluskan.
* Cerahkan kulit.
* Hilangkan jeragat.
* Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka.
* Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation.
* Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan. 


CARA-CARA NAK PAKAI......

CUCI MUKA DENGAN PENCUCI MUKA....THEN JANGAN LAP MUKA TU...
SAPU KAN BEDAK THANAKA NI RATA KAT MUKA....
MACAM PAKAI MASK....THEN  BIAR KERING...PASTU BLEH LA TIDO!!..
NAMA PON BEDAK SEJUK...SO BANGUN PAGI BARU LA CUCI MUKA TU....
THEN U ALL AKAN RASA SEGAR SANGAT!!!...TRUST ME,...SBB I PAKAI JGK...HEHE...
 




2 comments:

  1. mula2 pakai yg lime tu,aduhhh pedihnya muka..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ye ke...maybe tgk skin kot...huhu...sbb stakat yg i pakai n family ok je....jerawat pon makin kurang....then org myanmar tu ckp mmg org2 sna semua sentiasa pakai bedak ni...maybe u kene try yg thanaka jenis asli tu...bukan lime kot...huhu...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...