Friday, February 21, 2014

PECAH AMANAH KE?... BERKAT KE?

Tibe - tibe je kan..hehe
ye la...i terfikir....
seorang makhluk Tuhan ni...siap amek duit tepi (under table) padahal service patut nye free....and bergaji setiap bulan...tp kenapa la tak pernah cukup duit... memang tak salah kalau usaha nak cari duit lebih ...tapi kalau sampai makan duit orang dengan cara mcm tu tak patut rasenye....
my mom pernah cakap yang macam mana susah pon hidup jangan sesekali buat something yang salah ...macam rasuah la...yg seangkatan dengan nye la.....sbb kalau cari duit dgn cara macam tu
duit yang kita dapat tu tak kan BERKAT...
sampai bila pon akan rasa duit tak cukup jeee....
Bagi i la kan...i setuju sangat dengan apa yang mama i cakap tu....
memang la dia akan nampak mewah sangat....tp mewah di dunia je la...i percaya pada hukum karma...lagi pon orang slalu ckp yang tuhan bayar cash skrang...so hari ni u amek duit orang dengan cara pecah amanah...esok lusa u akan hilang something yang setimpal macam yang u ambil dari org tu.....
Bagi i...i x sanggup nak bagi anak i makan and bersekolah dengan duit yang boleh dikatakan HARAM la kan...hmm...tp ni semua  berbalik pada pegangan or prinsip orang tu sendiri...
but for me....i sanggup berlapar dari pecah amanah n menganiaya orang lain mcm tu....

 p/s: memang ada orang memberi (sogokan) untuk cepat kan servis but kita boleh tolak dengan cara baik sbb itu adalah keje hakiki kita...gaji yang diterima pon setimpal dgn kerja yang kta buat tu.....so dah jadi tanggungjawab untuk laksanakan tugas tu dengan ikhlas....
 

Wednesday, February 12, 2014

MY BOY CAN WALK !!! baby 1st walk

Yeay!!... my dear baby boy dah boleh jalan!!...
at 1 year 1 month dah boleh jalan....
bila dah start jalan confirm la lagi terserlah nakal dia...hehe....
seronok dapat tgk progress anak sendiri kan....
kalau jaga anak 100% lg puas hati..but commitment keje...so have to 
send him to babysitter...hehe....

ha..ni video my dear Darren 1st walk..hehe....


 mummy mane tak excited kan...hehe...
i am a happy mother....
till then ...tata....
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...