Tuesday, September 1, 2015

BUNGA MANIK KRISTAL HIASAN

Today i nak share hobby baru iollsss...hihi....
buat bunga manik kristal....
ni semua gara2 shopping pasu colour2 kat IKEA mse sale hari tu.....

saiz kecil 20CM tinggi

saiz besar 32CM
ha...so siapa nk tempah bleh la whatsapp i k....
bleh decide nk colour manik apa....i gubah...

so for price whatsapp me at 0168928072

Thursday, August 27, 2015

KARNIVAL USAHAWAN DESA (KUD)

Hai friends...lama dah i x online...
habis bersawang n bersemak samun dh..hihi..
sejak bertukar kementerian ni asik bz jeee...
but ni alang dh bukak blog...nk share dgn uollss..
jom meramai kan.... macam2 aktiviti ade...

i duty so xda la dpt enjoy sgt...i duty jaga retis n media...

ni antara artis yg terlibat dgn KUD 2 hingga 6 SEPT 2015


for event info.. bleh la ke website KUD...

Friday, December 19, 2014

MULA KAN TAHUN 2015 DENGAN EPHYRA




Ha...tgk tajuk mesti dah tau kan...hihi
ye la...skrang mesti semua dh sibuk pk azam tahun bru....
so azam tahun baru sya ofcourse... ada yg recycle balik...
n sya nak cantik...siapa xnk cantik...hihi...
dulu lepas bersalin kan my son si darren tu....i ada amek suplemen..
EPHYRA.... skrang siapa x kenal ephyra kan...
suplemen terhangat kot.....
sya pernah rasa n tahu kebaikan dia...
 so siapa nak join me utk cantik....
meh2... pm me....for best price.....

harga market sekotak rm197...
my price sekotak rm17x.xx

if nak best price u can pm / whatsapp me...
016-8928072

ha... bukan sja dpt best price...siap ade gift...
shaker n sabun ephyra yg baru je launch....








Saturday, March 8, 2014

WAH !!! MASYUK LA... $$$

Mula-mula i tak percaya benda-benda mcm ni
tp lepas tgk kawan kat facebook asik cerita pasal ade je suit masuk tertanya tanya la jgk....
ye la..sekarang kan cost of living dah tinggi..
terpaksa la cari side income yang lain....
then i try tanya kawan i ni..dia cikgu vokal choir i...
cikgu delly....then dia la suggest i kat bisnes ni....rupa nya modal kecik je...so i try la...brani la skit take the risk....sbb kalau hilang tak la rase ralat sgt....
tp bila try...x sangka secepat ni dapat pulangan...ye la..modal kecik pulangan pon setimpal la ..tp untung jgk la..hehe....
betul la...rezeki berbisnes ni....pelaburan demi mase depan..hehe
tak susah pon...yg penting niat kta nak usaha...

im happy with my life...hehe...tata~~

Sunday, March 2, 2014

Weekend Yang Busy......

Ha....why busy??...
sebenarnye sbb next week i nak bercuti panjang....
so kene la settle kan keje yang ade kan...
takde la customer menunggu lama...
so kene la OT SUKARELA k....hehe
 ye la...bila lagi nak settle kan keje...coz weekdays dah mmg akan ada keje semasa....so...berkhidmat la dgn ikhlas...hehe
Yesterday after buat keje...terus pergi rumah my friend...
dia buat birthday party for her daughter 1 year old...
My son darren tak sempat buat coz dia kene admit ward coz keracunan susu for 11 days...so xda rezeki la kan....
pic pon tak sempat nak snap smlm...hehe...
tp best sgt party Orked Tihani....sesedap nama baby yang diraikan..hehe...
hmm..k la...nak sambung wat keje...
~~~tata..~~~  

Friday, February 21, 2014

PECAH AMANAH KE?... BERKAT KE?

Tibe - tibe je kan..hehe
ye la...i terfikir....
seorang makhluk Tuhan ni...siap amek duit tepi (under table) padahal service patut nye free....and bergaji setiap bulan...tp kenapa la tak pernah cukup duit... memang tak salah kalau usaha nak cari duit lebih ...tapi kalau sampai makan duit orang dengan cara mcm tu tak patut rasenye....
my mom pernah cakap yang macam mana susah pon hidup jangan sesekali buat something yang salah ...macam rasuah la...yg seangkatan dengan nye la.....sbb kalau cari duit dgn cara macam tu
duit yang kita dapat tu tak kan BERKAT...
sampai bila pon akan rasa duit tak cukup jeee....
Bagi i la kan...i setuju sangat dengan apa yang mama i cakap tu....
memang la dia akan nampak mewah sangat....tp mewah di dunia je la...i percaya pada hukum karma...lagi pon orang slalu ckp yang tuhan bayar cash skrang...so hari ni u amek duit orang dengan cara pecah amanah...esok lusa u akan hilang something yang setimpal macam yang u ambil dari org tu.....
Bagi i...i x sanggup nak bagi anak i makan and bersekolah dengan duit yang boleh dikatakan HARAM la kan...hmm...tp ni semua  berbalik pada pegangan or prinsip orang tu sendiri...
but for me....i sanggup berlapar dari pecah amanah n menganiaya orang lain mcm tu....

 p/s: memang ada orang memberi (sogokan) untuk cepat kan servis but kita boleh tolak dengan cara baik sbb itu adalah keje hakiki kita...gaji yang diterima pon setimpal dgn kerja yang kta buat tu.....so dah jadi tanggungjawab untuk laksanakan tugas tu dengan ikhlas....
 

Wednesday, February 12, 2014

MY BOY CAN WALK !!! baby 1st walk

Yeay!!... my dear baby boy dah boleh jalan!!...
at 1 year 1 month dah boleh jalan....
bila dah start jalan confirm la lagi terserlah nakal dia...hehe....
seronok dapat tgk progress anak sendiri kan....
kalau jaga anak 100% lg puas hati..but commitment keje...so have to 
send him to babysitter...hehe....

ha..ni video my dear Darren 1st walk..hehe....

video

 mummy mane tak excited kan...hehe...
i am a happy mother....
till then ...tata....
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...