Friday, October 19, 2012

No Update

SORRY LAMA I X UPDATE..SINCE PREGNANT NI XDA MOOD NAK INTAI2 BLOG PON...LATER LA~~~

Thursday, March 15, 2012

ORANG YANG PALING I SAYANG PERGI TINGGAL KAN I


I dont know bila penderitaan grandpa i bermula...
but hati seorang bapa akan terluka bila 
anak-anak yang dia dah besarkan sanggup hantar
dia ke rumah orang tua...

.
semua nya start masa chinese new year 2012...
on my birthday 23/1/2012...granpa i jatuh....
then dia admit kat hospital...
kene operate tulang sbb retak kat hip bone...
granpa tak nak makan...keep calling my name...
rekha....rekha...rekha....takda orang yang inform me about granpa
yang terlantar kat hospital melaka...coz i got some conflict with my family....i dapat tau from my untie...


my granpa is my life..sbb dari kecik sampai la besar...
granpa la yang jaga i...sentiasa ada dengan i....
i dapat kawin dengan my beloved husband pon because of him...
granpa kata dia nak tengok cucu kesayangan dia ni kawin cepat....


Then masa dah dpt tau yang granpa masuk hospital...
i terus pergi jumpa granpa i...
masa tu dia nak i suap dia makan...
sbb dia tak nak orang lain suap...i suap...dia makan banyak masa tu...
then dia cakap "akong mau balik"
i cakap "nanti akong dah sihat rekha bawak balik"
then dia happy.....
then 1 day masa i pergi hospital...
granpa i dah keluar...dah sihat...i tanya doktor...
"siapa yang amek granpa i"...then doktor bg tau...
anak dia...means my mum....


For 1 month i cari granpa i....but tak dapat...
then i dapat tau diorg hantar granpa i kat rumah orang-orang tua...
hancur hati i bila dapat tau....itu pon i dapat tau dari untie i...
untie i call on 13/3/2011 at 9am....dia bg tau yang granpa i dah nazak...dia merajuk tak nak makan langsung....
sampai kene tebuk tiub....
terseksa nya granpa i....then i pray...
"God...bg la akong i sihat....kalau betul2 akong terseksa now...
rekha rela if Tuhan ambil akong....
then kul 12pm on the same day...dapat call kata yang my granpa dah pergi tinggalkan i....
tinggalkan i forever.....he is everything for me...
he is my dad...he is my mom.....
now i lost him....FOREVER.....
'AKONG....I LOVE U SO MUCH.....REST IN PEACE"...

Monday, March 12, 2012

"SCANDALICIOUS"

Ape u all buat kalau ade org ajak 'scandal'?
ade orang luahkan perasaan yang lama terpendam
lepas u all dah married....


kenapa lah susah sangat orang nak setia?
 i tak tau macam mane....tapi banyak dah i nampak jadi macam ni...
now jadi kat diri sendiri....dulu kami bestfriends....
then he got married....after that i menyusul..
happilly married with my dear husband...
mase tu la my bestfriend ni jumpa i...
and luahkan perasaan terpendam dia....
i was like OMG!...terkejut la....
so i pon cakap...."ni semua jodoh....
i bahagia dengan my husband....
and u should too....and now u dah ade anak..."
then masa tu la dia ajak i scandal dengan dia....
then i cakap..."berkawan i tak kesah but i setia with my hubby"
seriously....im shock with people nowadays...

p/s: think before u getting married....jangan kawin sbb nak jealouskan orang lain....(sorry my dear bestfriend...IM TAKEN!)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...