Monday, December 5, 2011

MAKE OVER FOR 2012 .... ???... AZAM BARU 2012?


HMM....Nak change my imej skit la....
boring dah dengan same hairstyle....
ade cadangan?....
ade terfikir nak buat digital perm ..
ala-ala K-POP tu...hehe...tp tak tau la sesuai ke tak ..hehe
tak pe....kalau nak berubah mesti la berani
hadapi RISIKO....hehe....
hmm...then azam 2012 plak...
banyak...antara nya azam recycle (azam yg dibawak tiap tahun)...hehe
but yang betul-betul i nak try capai ...
TURUN KAN BERAT BADAN 10KG!!
dahsyat...asik tak tercapai...
ye la...asik menternak lemak tepu je....
nak rasa jgk perasaan orang yang SLIM....
k la...ni nak list kan semua azam 2012
masa untuk perah otak jap...
~tata~  

Thursday, December 1, 2011

Breast Canser


Hai everyone...lama dah i tak update blog ni
mmg bz ... coz jga my mom...then dgn kerja lagi..
today i nak kongsi skit pasal penyakit yang 
serang my mom....BREAST CANSER 

My mom mmg buat mamogram tiap-tiap tahun
sejak 2007 dia buat....tak pernah miss...
tapi pada bulan april 2011
dia dapat detact 1 lump sebesar kacang (1cm)
dgn pemeriksaan manual sendiri

then my mom pergi pusat canser at kg baru tu
buat biopsy( sel diambil)
doktor sah kan dia pengidap canser payudara
perlu di bedah utk buang lump tu...
then ogos my mom operate buang seluruh breast
 sebelah kiri...dan masa tu lump tu dah membesar
sehingga 5cm...
now my mom still menjalani rawatan kimoterapi
masa ni dia amat perlukan support dari org yang disygi
sbb kesan kimo memang kuat
mama start muntah...hilang selera
sekarang dah botak terus...
baru halfway kimo...ade 3 more to go...
so hope u all semua amek la langkah berjaga-jaga
untuk diri sendiri dan orang yang tersyg...
click la sini untuk tambah info
dan langkah berjaga-jaga

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...