Monday, December 30, 2013

47 RONIN

 

 
 Aktiviti me n my family pada hujung minggu...hehe...
tgk cite 47 Ronin.... mula2 niat nak tgk dis movie sbb actor dia...
keanu reeves...minat sgt since movie Matrix...
mmg best la cite ni....berbaloi baloi tgk kat cinema...hehe...
anak i pon x meragam dlm cinema...mata fokus je kat skrin..hehe...neway ni details movie tu...for me best la cite ni... 4 stars....
 
Language:English
Subtitle: -
Genre:Action
Running Time: 118 minutes
Director:Carl Rinsch
Cast:Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Tadanobu Asano, Rinko Kikuchi, Ko Shibasaki
Synopsis:Keanu Reeves makes an explosive return to action-adventure in 47 Ronin.  After a treacherous warlord kills their master and banishes their kind, 47 leaderless samurai vow to seek vengeance and restore honor to their people.  Driven from their homes and dispersed across the land, this band of Ronin must seek the help of Kai (Reeves)—a half-breed they once rejected—as they fight their way across a savage world of mythic beasts, shape-shifting witchcraft and wondrous terrors.     As this exiled, enslaved outcast becomes their most deadly weapon, he will transform into the hero who inspires this band of outnumbered rebels to seize eternity.
Helmed by director Carl Rinsch (The Gift), 47 Ronin is produced by Pamela Ab dy (Identity Thief, upcoming Endless Love) and Eric McLeod (Mr. & Mrs. Smith, Austin Powers series). 
(sumber GSC cinema)

Friday, December 27, 2013

SEDIHHHHHHNYEEEEEEEEEEEEEEEEE!

Sedihnye..... my BFF nak kawin dis 25 january 2014....
ye la...sedih sebab i tak dpt pergi....tak mungkin kot nak pergi
after what had happened.....walaupun hati ni nak sgt tgk dia on her big day!.....she is the bestest BFF i've ever had...
dah mcm adik beradik dah.... even kami mula rapat pon tak lama..
tp sebab mmg serasi sbb tu cepat je jd rapat....
mula kenal dia mase tahun 2005....kami start rapat..mase tu form 6...bahagia sgt berdua...smua kami kongsi...
sampaikan family dia pon dah mcm my family...
jujur mmg rindu time2 mcm tu....skrang ni just jadi silent reader kat blog  dia...n ikut perkembangan dia kat facebook..tu je yg i mampu skrang....ITS ALL BCOZ OF MY BIG MISTAKE...
YES I DO REGRET IT...BUT THERE'S NO WAY FOR ME TO TURN BACK.....

TO MY DEAR BFF @ BFY
semoga awk bahagia selalu dengan future husband ..
and happy married life my dear BFF...
i will always pray the best for u....
lots of luv...STAR.

Friday, September 6, 2013

MINYAK NAIK 20 SEN, KENAPA SUSU BABY NAIK RM8 PLAK?!!!

Sakitnye hati!!!.....
semlm beli susu Snow step 2...kat Speedmart Putrajaya...
harga jd rm64.90... baru je 2 weeks back i beli dgn harga RM56.90...
berbulan dah beli dgn harga tu..tibe-tibe naik rm8...
tak kan la sbb minyak naik kot?...

P/S: Tolong la jgn amek kesempatan atas kesempitan...huhu

Friday, August 16, 2013

PERCY JACKSON - SEA OF MONSTERS

Ha.... nak buat review skit...hehe...
hari rabu hari tu... i ade gi tgk movie...lepas berkurun lama tak pi tgk movie...
ye la...ada baby kan... so rabu tu pi la tgk..
i pergi dgn husband...n my adik2...
kami berempat...tgk movie ni.>>>>.


ha...yang best nye...cite ni kami tgk in 3D...
actually.. 1st time tau tgk movie 3D ni...
BEST!...hehe..
ha..jalan cerita ni lebih kurang mcm movie dia seblum ni...
yang lightning thief tu...
percy ni dia sorang demi God...
manusia mix dewa la...
masa zaman dulu ayah dia adalah dewa poseidon...Dewa laut la...
ayah dia ni antara anak yg terawal dari lord kronos..
kronos ni mmg pemusnah la...
dalam movie ni...ada la antara anak demi God yang nak hidup kan lord kronos ni...
so percy ni..seperti dalam ramalan dia lah org yang kene slamatkan 
bumi  olympus...sbb dia satu-satunya anak kepada 3 dewa yg terawal...
antara 3 dewa yang terawal ialah zeus , hades, dan poseidon...
best la jln cerita dia...sama la dgn jalan cerita dalam novel dia...
so kalau nak tgk cerita ala-ala fantasy boleh la tgk cite ni....hehe...
rating utk cite ni i leh kate 4star la dari 5..hehe
 tp...
seblum tgk cite ni...try la tgk cite awal dia dulu...
bru korang akan faham...x pun baca novel dia je..
 ha...ni tajuk dia>>>>>

k la....slamat menonton...hehe...


Wednesday, August 14, 2013

Boy n gurl Can Be BESTFRIEND?

Boleh ke boy n gurl jadi best friend?
susah...
mmg dulu we are best friend...
tapi orang sekeliling tak kan faham...
sbb mana boleh boy n gurl jadi best friend..
mesti akan ada perasaan cinta tu...
so timbul la mcm2 masalah nanti....
but for me... its ok to have boy bestfriend..
sbb diorg ni lagi memahami hati perempuan...
so leh la kongsi2 masalah....
cuma kite kene la tau limitnya...
terharu sebab dapat jumpa my bestfriend semula..
lepas lama terpisah sbb dia sambung study....

thanks mr google
 
P/S: Pernah ada perasaan kat boy bestfriend tp sayang sbg kawan la...hehehe....

Monday, June 17, 2013

WANT TO SELL SUSU S26 TWIN PACK 1.2KG 0 -12 MONTHS

HAI SEMUA....
ADE IKLAN SKIT...HEHE
I NAK JUAL STOCK SUSU BABY I..
KENE TUKAR SUSU LAIN...
SO I NAK JUAL LA SUSU S26 1.2KG....
HARGA PASARAN RM70.... I NAK JUAL RM 56 FREE POSTAGE
ADE 3 KOTAK...EXPIRED 2014
SO SIAPA BERMINAT SILA LA PM YE....
 

Friday, June 7, 2013

CUTI - CUTI KAPIT SARAWAK

Hai friends !!...
Today last day i keje sebelum cuti...hehe
minggu depan naik flight balik kampung husband kat Kapit.
(bukan tempat bot karam tu ye)
dekat setahun tak balik...rindu my mother in law tau..
hmm...neway nak cite skit....
nak pi kampung husband i ni bukan dekat...and bukan senang....
mula - mula kene naik flight....kami naik Airasia
landing kat airport Sibu...
then kat airport tu amek teksi RM35 ke waf or jeti sibu la....
then naik express (feri mcm kat langkawi tu)
sorang RM25....sampai la ke jeti bandar Kapit...
dari jeti tu...i kene la naik van penumpang ke kampung husband...
kat Ulu Yong....dalam 20 minit la...sorang tambang dlm RM5 mcm tu....
and for ur info...baru 2 minggu kampung husband i tu dapat elektik...
kalau sebelum ni kene beli minyak untuk hidup kan generator....
rupa nya cost of living kat kapit tu lg tinggi.....tp diorg tak pernah merungut....
sbb warga Kapit ni jenis survival la...semua nya tanam sendiri...
ayam bela sendiri.... nak ikan menjala sendiri ...
kalau korang pergi sana korang tau la mcm na hidup sana....
bayangkan...kalau beli ayam kat kapit....
seekor boleh jatuh dekat RM40 tau....terkejut i...
hmm...k la...nanti i sambung lepas i dah balik dri kapit....
boleh sharing sharing photo skali...
atleast korang nampak la mcm ner rupa bandar Kapit tu..hehe...
 

Tuesday, June 4, 2013

Im back with my cute MIX baby

Hello u all!!...hehehe...
im back lepas bertahun kot...hahaha....
tibe tibe je rase nak membebel kat blog yang dah bersawang nie...
nama pon laman sesawang kan..hehe...
hmm...bz la beberapa bulan ni...dengan pregnant nye..
then bersalin nye....pastu berpantang nye....
then bz dengan baby nye..
so hari ni tibe tibe ade mood nak bebel...
coz baru lepas intai intai blog orang lain...
survey pasal trip pi Singapore...
 
just nak introduce my cute mix baby (mcm la artis nak intro bagai)
hmmm....nak juga intro lantak la orang nak ckp ape..my blog ske hati la...hehe
 
ha ni pic mase my baby 1 month

ni pic masa dia 2 weeks

ni latest la

5 months ++

 ha...my baby ni name dia DARREN ANAK PETER...
mummy dia CHINDIAN thats me n daddy dia IBAN....
so my baby is ICHIBAN la...hehehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...