Friday, June 7, 2013

CUTI - CUTI KAPIT SARAWAK

Hai friends !!...
Today last day i keje sebelum cuti...hehe
minggu depan naik flight balik kampung husband kat Kapit.
(bukan tempat bot karam tu ye)
dekat setahun tak balik...rindu my mother in law tau..
hmm...neway nak cite skit....
nak pi kampung husband i ni bukan dekat...and bukan senang....
mula - mula kene naik flight....kami naik Airasia
landing kat airport Sibu...
then kat airport tu amek teksi RM35 ke waf or jeti sibu la....
then naik express (feri mcm kat langkawi tu)
sorang RM25....sampai la ke jeti bandar Kapit...
dari jeti tu...i kene la naik van penumpang ke kampung husband...
kat Ulu Yong....dalam 20 minit la...sorang tambang dlm RM5 mcm tu....
and for ur info...baru 2 minggu kampung husband i tu dapat elektik...
kalau sebelum ni kene beli minyak untuk hidup kan generator....
rupa nya cost of living kat kapit tu lg tinggi.....tp diorg tak pernah merungut....
sbb warga Kapit ni jenis survival la...semua nya tanam sendiri...
ayam bela sendiri.... nak ikan menjala sendiri ...
kalau korang pergi sana korang tau la mcm na hidup sana....
bayangkan...kalau beli ayam kat kapit....
seekor boleh jatuh dekat RM40 tau....terkejut i...
hmm...k la...nanti i sambung lepas i dah balik dri kapit....
boleh sharing sharing photo skali...
atleast korang nampak la mcm ner rupa bandar Kapit tu..hehe...
 

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...