Friday, August 16, 2013

PERCY JACKSON - SEA OF MONSTERS

Ha.... nak buat review skit...hehe...
hari rabu hari tu... i ade gi tgk movie...lepas berkurun lama tak pi tgk movie...
ye la...ada baby kan... so rabu tu pi la tgk..
i pergi dgn husband...n my adik2...
kami berempat...tgk movie ni.>>>>.


ha...yang best nye...cite ni kami tgk in 3D...
actually.. 1st time tau tgk movie 3D ni...
BEST!...hehe..
ha..jalan cerita ni lebih kurang mcm movie dia seblum ni...
yang lightning thief tu...
percy ni dia sorang demi God...
manusia mix dewa la...
masa zaman dulu ayah dia adalah dewa poseidon...Dewa laut la...
ayah dia ni antara anak yg terawal dari lord kronos..
kronos ni mmg pemusnah la...
dalam movie ni...ada la antara anak demi God yang nak hidup kan lord kronos ni...
so percy ni..seperti dalam ramalan dia lah org yang kene slamatkan 
bumi  olympus...sbb dia satu-satunya anak kepada 3 dewa yg terawal...
antara 3 dewa yang terawal ialah zeus , hades, dan poseidon...
best la jln cerita dia...sama la dgn jalan cerita dalam novel dia...
so kalau nak tgk cerita ala-ala fantasy boleh la tgk cite ni....hehe...
rating utk cite ni i leh kate 4star la dari 5..hehe
 tp...
seblum tgk cite ni...try la tgk cite awal dia dulu...
bru korang akan faham...x pun baca novel dia je..
 ha...ni tajuk dia>>>>>

k la....slamat menonton...hehe...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...